Ezek a legmegbízhatóbb videókártya-gyártók?

msi nvidia geforce rtx 3080 gaming trio 10g videokártya grafikus kártya
MSI GeForce RTX 3080 Gaming Trio 10G
Vágólapra másolva!
Kifejezetten jól teljesítenek a kisebb vállalatok egy svájci kereskedőnél.
Vágólapra másolva!

A méregdrágává vált videókártyákért jelentős pénzeket kiadók számára minden eddiginél fontosabb faktorrá vált a grafikus vezérlők élettartama, hiszen ki tudja, hogy a garanciális időn túli elhalálozásuk esetén mikor és mennyiért sikerült újat vásárolni helyettük.

A videókártyák meghibásodási aránya az első 24 hónapban, továbbá a gyártók átlagolt garanciális ügyintézése ideje Forrás: Digitec Galaxus

A svájci Digitec Galaxus elektronikai kereskedés most hiánypótló statisztikával állt elő, ami valamilyen mértékben indikátor lehet a különböző kártyagyártók termékeinek minőségére. A bal grafikonon az látható, hogy a márkáktól megvett videókártyák hány százalékát küldték vissza meghibásodás miatt a vásárlást követő 24 hónapban, a jobb grafikonon pedig a garanciális ügyintézések átlagos időigényét vette számba a kereskedés.

A megbízhatósági listán rendkívül jól teljesítenek a kisebb gyártók, míg a többség által preferált ismertebb neveknél feltűnően magasabbak a százalékok. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy például a 0,4%-on álló Gainward köröket ver megbízhatóságban az 1,3%-on lévő Asusra, hiszen az utóbbi termékeiből biztosan masszívan több fogy, ami erősen torzíthatja a statisztikát.

Az értékek mozgásában az eladott kártyák számával kapcsolatos korrelációs tényező is erősen közrejátszhat, bár a sereghajtók teljesítménye gyanúsnak tűnik.

A statisztika inkább arra mutat rá, hogy aránylag kicsi különbségek vannak a gyártók között az első 24 hónapban történt meghibásodások arányában, a kisebb cégek termékei nem tűnnek rosszabbaknak a nagynevű riválisaik által gyártottaknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!