Indul az új Windows 11 automatikus terjesztése

windows 11
Már telepíthető a Windows 11 2022 Update (22H2)
Vágólapra másolva!
Kérdés nélkül frissülni kezdenek rá a rendszer első főverzióját futtató számítógépek.
Vágólapra másolva!

A tavaly szeptember végi kiadását követően elérkezettnek látta az időt a Windows 11 2022 Update (22H2) legszélesebb körű terjesztésére a Microsoft. A vállalat szerint az operációs rendszer első nagy funkcionális frissítését a következő napokban és hetekben automatikusan telepíteni kezdik majd az első 21H2 főverziót futtató számítógépek, már ha nincs rajtuk érvényben ismert kompatibilitási hiba miatti blokkolás.

Megkezdődik a Windows 11 2022 Update (22H2) automatikus telepítése a kompatibilis számítógépekre Forrás: Microsoft

A felhasználói jóváhagyás nélküli frissítés a Windows 11 otthoni felhasználóinak eszközei mellett a nem menedzselt céges számítógépeket is érinti. A tájékoztatás szerint a Microsoft frissítőrendszere úgy lett konfigurálva, hogy a régebbi számítógépeket részesítse előnyben, azaz minél idősebb egy hardver, annál előbb fog megérkezni rá a legújabb Windows 11.

A fejlemény által érintett számítógépek manuálisan is frissíthetőek a legújabb Windows 11-re, a Gépház alkalmazás Windows Update részében jó eséllyel már rég megjelent az ehhez szükséges gomb. Ha nem lenne ott, akkor manuális frissítéskeresést kell végrehajtani, ennek hatására fel kell bukkannia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!