Idegeneknek mutatta mások lakását a titkosítottnak hazudott biztonsági kamera

eufy biztonsági kamera
Vágólapra másolva!
Az Anker a nagy botrány kapcsán végül beismerte: tényleg nem voltak titkosítva az Eufy biztonsági kamerák, igazak a vádak.
Vágólapra másolva!

Nagy bajba sodorta magát a jó hírnévnek örvendő Anker, méghozzá az Eufy biztonsági kamerái kapcsán. Ezekről ugyanis kiderült még novemberben, hogy a felhasználók tudta és engedélye nélkül tölti fel a rögzített felvételeket a felhőbe.

eufy biztonsági kamera Forrás: eufy

Ennél is nagyobb gond volt, hogy ezeket a felvételeket gyakorlatilag bárki elérhette médialejátszókon, például a VLC-n keresztül. Pedig az Anker azt állította, hogy a kamerák végpontok közötti titkosítással dolgoznak, és mindent helyileg tárolnak, csak a felhasználó saját hálózatán vándorolnak adatok.

Több hónapnyi bizonytalanság után az Anker beismerte: igazak a vádak, az Eufy kamerák mégsem titkosítottak. Ennek kijavításán már dolgoznak. Most minden Eufy kamerát frissítenek a WebRTC API használatára, hogy teljesen titkosított legyen AES és RSA algoritmusokkal a videofelvétel. Az Anker szerint minden az irányításuk alatt van, és elnézést kértek az átláthatósági gondok miatt. Az Eufy termékek biztonságát pedig külső szakértőkkel fokozzák.