Sokkolóan rosszul fogy az iPhone 14 Plus

apple store iphone 14 watch series 8 ultra
iPhone 14 és Watch Series 8 termékeket vizsgálgatnak a pekingi Apple Store vevői
Vágólapra másolva!
Viszont az iPhone 14 Pro modelleket cukorkaként veszik az ügyfelek.
Vágólapra másolva!

Már jó ideje nem titok, hogy az Apple csak félsikerről tud beszámolni az ősszel piacra került iPhone 14 mobilcsalád eladásai kapcsán, az olcsóbb iPhone 14 és iPhone 14 Pro modellek rosszul fogynak, míg az iPhone 14 Pro / Pro Max termékekből a közelmúltig nem volt képes eleget gyártatni az Apple.

Az iPhone 14 Pro modellek iránt folyamatosan erős a kereslet, az iPhone 14 még fogyogat, az iPhone 14 Plus eladásai viszont katasztrofálisak Forrás: Apple

Ross Young piacelemző ellátási láncból szerzett információi alapján a helyzet a vártnál is drámaibb, idén januárban és februárban az Apple által a mobilszériához megrendelt érintőkijelzők 80 százaléka az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékekbe való. A hírek szerint a maradék 20% java az iPhone 14-be megy, míg vevői érdeklődés hiányában az iPhone 14 Plus modellből jelenleg szinte csak szimbolikusnak mondható mennyiséget gyártat az Apple.

Ennek ellenére az idén ősszel érkező iPhone 15 mobilcsalád elméletileg továbbra is négytagú lesz, 2023-ban még nem kaszálja el a Plus modellt az Apple, függetlenül a jelenlegi elődjének anyagi sikertelenségétől. Ez nem váratlan, egy évnyi átfutási időt az iPhone Mininél is hagyott a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!