A Google mellett a Bing is megtanul beszélgetni

microsoft bing chatgpt chatbot
A normál keresőben és egy új Chat fülön is elérhető lesz a Bing chatbotja
Vágólapra másolva!
Rövidesen nyílt tesztelési fázisba lép a ChatGPT-alapú keresés.
Vágólapra másolva!

Egy nappal a Google után a Microsoft is bejelentette a következő generációs internetes keresőmotorok harcában való részvételét, a vállalat megtanítja beszélgetéses formában információkat prezentálni a Bing keresőjét. A koncepció teljesen ugyanaz mindkét cég esetében, gépi tanulásos modellek használatával szeretnék elérni, hogy a keresőik egész mondatokban és rendezetten képesek legyenek megválaszolni a felhasználók által feltett, adott esetben viszonylag komplex kérdéseket.

A normál keresőben és egy új Chat fülön is elérhető lesz a Bing chatbotja Forrás: Microsoft

A Google házon belül fejlesztett technológiát használ a célra, míg a Microsoft az általa nagy összegekkel támogatott OpenAI vállalat ChatGPT 3.5 rendszerének módosított változatát használja. A következő hetekben nyilvános tesztelési fázisba lépő chatrobot közvetlenül a Bing felületén lesz elérhető, a keresőkifejezésre bejött találati oldal baloldalán a megszokott webes linkeket látják majd a felhasználók, míg a felület jobboldalán pedig a chatbot által kiadott eredmény jelenik meg.

Ezen túlmenően a rendszer klasszikus chatbotként is elérhető lesz a kereső Chat fülére átváltva, itt tudnak majd olyan kérdéseket intézni a Binghez a felhasználók, mint például „Szeretnék az évfordulónk alkalmából elutazni valahova szeptemberben. Milyen olyan úti célokat tudsz ajánlani, amelyek legfeljebb három órányi repülőútra vannak a London-Heathrow-i repülőtértől?", vagy "Edzeni szeretnék otthon, mit ajánlasz?".

További érdekesség, hogy a chatbot az Edge böngészőbe is bekerül majd, így például egy megnyitott PDF tartalma kapcsán is lehet majd kérdéseket feltenni.

A Google-höz hasonlóan a Microsoft is kiemelte, hogy túlságosan megbízni azért nem kell a chatrobot által generált szövegben, hiszen korai stádiumban van még a technológia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!