Nem vált zökkenőmentessé a Galaxy S23 frissítése

Samsung, Galaxy S23, széria, csúcsmobil, okostelefon
Samsung Galaxy S23
Vágólapra másolva!
A szokásos módon ki kell majd várni a rendszerfrissítések telepítését.
Vágólapra másolva!

Tavaly ősz elején nagyon úgy tűnt, hogy több évnyi huzavona után az Android 13-tól kezdve a Google kötelezővé teheti a mobilgyártók számára a zökkenőmentes rendszerfrissítési eljárás támogatását a rendszerrel piacra dobott okostelefonjaikon. Ez ténylegesen végül nem történt meg, most pedig bizonyosságot nyert, hogy a Samsung Galaxy S23 mobilcsalád tagjai sem támogatják a funkciót.

Samsung Galaxy S23 Forrás: Origo

A zökkenőmentes rendszerfrissítésnek két nagy előnye van: egyrészt az androidos rendszerfrissítések telepítésekor jóval rövidebb időre esnek ki az üzemből az okostelefonok, másrészt pedig ha egy bug miatt nem indul az új szoftverrel a készülék, akkor vissza lehet tölteni az előző szoftververziót, nem válnak szervizért kiáltó papírnehezékké a mobilok.

A technika egyetlen hátránya, hogy jó néhány extra gigabájtnyi helyet igényel, erősen beleeszik a mobilozók által szabadon felhasználható tárhelykapacitásba. Jó eséllyel ez a fő oka annak, hogy a Samsung makacsul nem hajlandó támogatni a zökkenőmentes frissítéseket, már a magas felbontású fotók és videók is rengeteg helyet foglalnak, a komoly grafikájú mobiljátékokról nem is beszélve.

Mindezek tetejébe a Galaxy S23 széria tagjai a memóriakártyás bővítést sem támogatják, így a vásárlók egy részének minden gigabájt szabad hely számít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!