Takargatni kezdi a meztelenséget a Google

google biztonságos keresés
Továbbra sem lesz gyárilag aktív a Biztonságos Keresés, de legalább a nem gyerekbarát képeket elmossa majd a Google
Vágólapra másolva!
Új alapértelmezett beállítást kap a keresőmotor, de nem lélegezhetnek fel a szülők.
Vágólapra másolva!

A Biztonságos Internet Nap apropóján a Google egy régóta sokak által furcsállt alapértelmezett beállítás megváltoztatását jelentette be, hamarosan félig-meddig gyárilag aktív lesz a Biztonságos Keresés funkció. Ez hivatott kiszűrni többek közt a szexuális és erőszakos tartalmakat a találatokból.

Továbbra sem lesz gyárilag aktív a Biztonságos Keresés, de legalább a nem gyerekbarát képeket elmossa majd a Google Forrás: Google

Jelen pillanatban a Biztonságos Keresés funkciónak két állapota van, kikapcsolt vagy bekapcsolt lehet, alapértelmezetten ki van kapcsolva. A következő időszakban a Google bevezet és alapértelmezetté tesz egy harmadik opciót is, ez az elmosás névre hallgat, és valahol félúton van az eddigi kettő között: továbbra is kikapcsolt állapotú lesz a Biztonságos Keresés, de a képkereső el fogja mosni a problémásnak ítélt fotókat.

A mostani változtatás természetesen nem fogja útját állni annak, hogy a gyerekek az életkoruknak nem megfelelő fotókat nézegessenek, de legalább az olyan esetekben jól jöhet, mikor véletlenül jelennének meg a nemkívánatos tartalmak a találatokban. Az elmosás könnyedén kikapcsolható lesz, Google-fiókba sem kell majd bejelentkezni az életkor megerősítése céljából.

Ilyen formában ez nesze semmi, fogd meg jól a szülők számára.

Nem világos, hogy ennyi erővel miért nem kapcsolja be inkább alapértelmezetten a Biztonságos Keresés funkciót a Google, például a Bingnél ez az alapértelmezett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!