Rengeteg Intel processzor ára csökkenhet

intel core processzor cpu alder lake
Intel Core processzor
Vágólapra másolva!
Akár 20%-kal is olcsóbbá válhatnak az előző generációs modellek.
Vágólapra másolva!

Bajba került az elmúlt egy évben erősen lelassult eladások miatt az Intel, így projektek törlése és beruházások leállítása mellett már fizetéscsökkenést is bejelentett a vállalat. A DigiTimes forrásai szerint ezzel még nincs vége a dalnak, a vállalat akár 20 százalékot is elengedhet az előző generációs Alder Lake processzorainak áraiból.

Intel Core processzor Forrás: Intel

A forrás szerint az árcsökkentés az asztali számítógépes és laptopos processzorokra is vonatkozik, az OEM-gyártók jóval alacsonyabb áron juthatnak majd hozzá a 12. generációs Core termékcsalád tagjaihoz. Nem világos, hogy az asztali gépes processzorok bolti dobozos változatait érinti-e a lépés, de az Intel látszólag nagyon szeretne megszabadulni az abnormálisan magas raktárkészleteitől, talán reménykedhetnek az érintett processzorokkal szemezgetők.

A DigiTimes értesülései szerint nem mindegyik gyártó örül a helyzetnek, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben pont emelte a processzorok árait az Intel, egyes partnerek pedig komoly készleteket halmoztak fel a megdrágult termékekből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!