Súlyos hiba van a Samsung népszerű SSD-jében

samsung 980 pro ssd
Samsung 980 PRO SSD
Vágólapra másolva!
Egy frissítés telepítésével megelőzhető a 980 Pro elhalálozása.
Vágólapra másolva!

A Samsung mindig is a legmegbízhatóbb SSD-márkák közé tartozott, azonban most rövid időn belül két komoly probléma is adódott a drágább termékeivel. Elsőként a legújabb Samsung 990 Pro kezdett érthetetlen öregedésbe, egyes vevők azt tapasztalják, hogy a kevés felírt adatmennyiség ellenére drámaian csökken a meghajtó várható visszalévő élettartama. Egyelőre annyi tájékoztatást adott a vállalat az ügyben, hogy ha tényleg tönkremennének az SSD-k, akkor garanciában cseréli azokat.

A legújabb firmware telepítésével megoldható a meghajtók működésképtelenné válása Forrás: Samsung

Most a Puget Systems rendszerépítő jóvoltából újabb gondra derült fény, az ügyfeleinél sorban halnak az előző generációs 980 Pro modell 2 TB kapacitású változatai. A Samsunggal együttműködve elvégzett hibafeltárás során kiderült, hogy szoftveres gondról van szó, a 3B2QGXA7 verziójelzésű firmware bugja miatt csak olvasható állapotba kerülnek az érintett meghajtók.

Szerencsére máris van megoldás a problémára, a meghajtóra telepíthető jelenlegi legújabb 4B2QGXA7 firmware-ben elméletileg már nincs jelen a bug. Ennek megfelelően aki a Samsung SSD Magician segédprogramban azt látja, hogy a 3B2QGXA7 szoftver fut a 980 Pro meghajtóján, annak csak installálnia kell a legújabb frissítést a bugtól való megszabadulás érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!