Megdöbbentő az integrált Radeon 780M sebessége

Gamer, notebook, laptop, tanácsadó, otthon
A klaviatúra szintén nagyon fontos elem. Nagyon kell bírnia a terhelést.
Vágólapra másolva!
Párban van az asztali számítógépes Radeon RX 480 és GeForce GTX 1650 modellekkel.
Vágólapra másolva!

Az AMD friss tájékoztatása szerint némi csúszással március helyett csak áprilisban válnak majd elérhetővé az első Ryzen 7040 Series processzorokkal szerelt ultravékony laptopok. A család tagjai már Zen 4 architektúrájú processzorral és RDNA3 architektúrájú integrált videóvezérlővel érkeznek, egy kínai laptopgyártó termékén lefuttatott mérés alapján pedig nem lesz hiány a lóerőkből.

A Geekbenchen feltűnt processzor TDP-jét 35-45W közé konfigurálhatják a laptopok gyártói Forrás: AMD

A Geekbenchen feltűnt adatok alapján a Ryzen 7 7840HS modell Radeon 780M videóvezérlője 36757 pontot képes összeszedni az OpenCL-es mérésen, ami az előd Radeon 680M-hez képest 25% előrelépést jelent. A vezérlő teljesítményre a dedikált Radeon RX 5500M, továbbá az asztali gépes Radeon RX 480 vagy GeForce GTX 1650 szintjén van, csak épp töredék fogyasztás mellett.

A mutatvány elképesztő egy integrált videóvezérlőtől, ha játékokban is hozza ezt a teljesítményszintet, akkor jellemzően Full HD felbontásban és közepes beállítások mellett futtathatóak lesznek vele a legújabb játékok, várhatóan 40-60 FPS közti átlag képkockasebességgel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!