Leszámol a mobilgyorsító appokkal az Android 14

Nokia G21, nokia, okotelefon Android One
Nokia G21
Vágólapra másolva!
Ígérgetni tudnak, azonban tényleges hasznuk ritkán van a reklámmutogató szoftvereknek.
Vágólapra másolva!

Váratlan funkcionális változtatást fedezett fel Mishaal Rahman fejlesztő az idén ősz környékén elkészülő Android 14-ben, az utólag telepített alkalmazások ettől a főverziótól kezdve csak a saját háttérfolyamataikat tudják majd kilőni, az egyéb appok működését nem lesznek képesek befolyásolni.

Lassulás esetén érdemes bezárni a háttérben futó alkalmazásokat és újraindítani a telefont Forrás: Origo

A funkciót elsősorban a mobilok működésének felgyorsítását ígérgető alkalmazások veszik igénybe, az Android hivatalos piacterén a kezdetek óta jelen lévő szoftverek más appok háttérfolyamatait állítgatják le, már ha ténylegesen tesznek valamit a reklámok megjelenítésén túl. Sajnos szinte semmit sem érnek, hiszen az általuk leállított folyamatok gyakran automatikusan újraindulnak, a háttérbe küldött alkalmazások leállítását pedig maga az Android elvégzi, hogy erőforrásokat szabadítson fel.

A változtatás dokumentációjában a Google ellentmondást nem tűrő hangnemben állt bele a telefongyorsítónak titulált alkalmazásokba, a leírás szerint harmadik felektől származó appok nem képesek javítani a memória- és energiahasználatot, csökkenteni a készülékek melegedését.

A Google javasolja az érintett appok fejlesztőinek, hogy nézzék át a Play Áruház megtévesztő ígéretekkel kapcsolatos szabályait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!