Kijózanodni látszik Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg
Facebook's Mark Zuckerberg in the Great Wall, Beijing, China, on March 21, 2016.
Vágólapra másolva!
A mesterséges intelligencia vált a legfőbb befektetési területté a Metán belül.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen turbulens volt az elmúlt másfél év a Facebook és az Instagram anyacégeként működő Metánál, belsős források szerint Mark Zuckerberg betegesen elmerült a virtuális valóságos közösségi média álmában. A minden negyedévben beleölt milliárd dollárok ellenére a metaverzumnak titulált tér még gyerekcipőben jár, ráadásul egyelőre nem úgy tűnik, mintha lelkesedne iránta a nagyközönség.

A Meta bevételét termelő Facebook és Instagram lejtőn való csúszásának megállítása lett az új cél Forrás: AFP / Eyepress

A héten bejelentett legújabb elbocsátással együtt már 21 ezer embernek felmondott Mark Zuckerberg lassan felébredni látszik. A Facebook ura már hónapok óta feltűnően csendes volt a korábban minden lehetőséget megragadva ajnározott metaverzuma kapcsán, most pedig a Meta dolgozóinak az elbocsátások kapcsán küldött levelében bejelentette, hogy innentől a mesterséges intelligencia az új fókuszterület, ez kapja a legnagyobb összegű befektetést a cégen belül.

Ez nem jelenti azt, hogy Zuckerberg lemondott volna a metaverzumos terveiről, a levél szerint az ezzel kapcsolatos fejlesztések továbbra is központi szerepet játszanak a jövő közösségi médiájának meghatározásában.

Egyelőre nem világos, hogy a mesterséges intelligenciás fókusz mit jelent a Facebook és az Instagram számára, milyen konkrét funkciókra számíthatnak a felhasználók, Zuckerberg a tartalmak felfedezésével kapcsolatos fejlesztésekkel példálózott.

Jó eséllyel a Meta dolgozói számára is rejtély, hogy mit jelent az új irányvonal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!