Öt ventilátort kaptak a Maxsun videókártyái

maxsun mega gamer geforce rtx 4070 ti
Maxsun Mega Gamer GeForce RTX 4070 Ti
Vágólapra másolva!
Erősen megoszlanak a vélemények a Mega Gamer termékcsalád kinézetéről.
Vágólapra másolva!

Bejelentette az Ázsián kívül szinte ismeretlen Maxsun gyártó az új Mega Gamer termékcsaládjába tartozó első videókártyáit, GeForce RTX 4070 Ti és GeForce RTX 4080 modellekkel rajtoltatja a szériát. A kínai vállalat által kitalált borítás általános kinézetőről a visszajelzések alapján erősen megoszlik az internet népének véleménye, a képek alapján a méregdrága kártyákra tett műanyag borítás egyrészt olcsó hatást kelt, másrészt pedig korlátozhatja a hőleadást.

Maxsun Mega Gamer GeForce RTX 4070 Ti Forrás: Maxsun / VideoCardz

Az utóbbi problémára minden bizonnyal a tervezők is gondoltak, a Mega Gamer kártyák igazi érdekességét az öt darab hűtőventilátor jelenti: a három nagy méretű légkavaró az elvárható módon a hűtőbordába fújja be a levegőt, míg a két kicsi pluszventilátor a kártya tetejének bal és jobb szélein találhatóak, átlátszó oldalú gépházakban láthatóak lesznek a működésük során.

A Maxsun nem tisztázta, hogy az extra ventilátorok pontosan mekkorák és milyen fordulatszámon dolgoznak. A remények szerint javarészt csak a show kedvéért kaptak helyet a kártyákon, hiszen ha ténylegesen érdemi mennyiségű levegőt kell szállítani velük, akkor magas fordulatszámra lesz szükség, az ilyen pici ventilátorok pedig nagyon zajosak tudnak lenni a nótájuk elhúzása esetén.

Maxsun Mega Gamer GeForce RTX 4070 Ti Forrás: Maxsun / VideoCardz

Még nem tudni, hogy a Mega Gamer videókártyák mikortól és mennyiért kerülnek piacra, továbbá hivatalosan kaphatóak lesznek-e Ázsián kívül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!