Újabb tízezer főt bocsát el a Meta

Mark Zuckerberg
Vágólapra másolva!
Négy hónap alatt másodjára lesz tömeges leépítés a Facebook anyacégénél.
Vágólapra másolva!

November közepén a történetének legnagyobb tömeges elbocsátását jelentette be a Facebook és az Instagram anyacégeként működő Meta, a növekvő költségekre és gyenge bevételekre hivatkozva 11 ezer főt küldött el karácsony előtt, ami a cég dolgozóinak olyan 13 százalékát jelentette.

A virtuális valóságos és metaverzumos Reality Labs részleget is érinti az elbocsátás Forrás: Meta

Február közepén felröppent a pletyka, hogy újabb tömeges elbocsátásra számíthatnak a dolgozók, emiatt lényegében meg is állt az érdemi munka a vállalatnál, a menedzserek a helyzet tisztázása előtt nem kívántak újabb projekteket elbírálni. Az információ igaznak bizonyult, Mark Zuckerberg kedden alacsony prioritású projektek leállítása mellett tízezer fős leépítést jelentett be, plusz olyan ötezer meghirdetett pozícióra leállítja a felvételt.

A döntést nehéznek titulált Zuckerberg szerint szükséges rosszról van szó, a leépítés műszaki és üzleti természetű részlegeket is érinteni fog, az előbbiekben dolgozó érintettek áprilistól, az utóbbiak pedig májustól kaphatják meg az értesítést a munkaviszonyuk megszűnéséről. A leépítés végrehajtása egészen az év végéig elhúzódhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!