Marad a nyugdíjazott Windowsokon a Firefox

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Legalább bő egy éven át kompatibilis marad velük a böngésző.
Vágólapra másolva!

Az év elején a Microsoft örökre elbúcsúzott a Windows 7-től és a Windows 8.1-től, nem érkeznek többé biztonsági frissítések hozzájuk. Emiatt lépéskényszerbe kerültek a termékekkel szerelt számítógépeket használók, nem tekinthetőek már biztonságosnak a rendszerek, érdemes átállniuk egy támogatott Windowsra vagy Linuxra, esetleg lecserélniük a PC-iket.

Egyelőre nem hagyja magukra a régi Windowsokon lévő felhasználókat a Firefox Forrás: Julia Buchner / Flickr

A Windowsok támogatásának megszűnését követően a Chrome fejlesztői az elsők között kapituláltak, a böngésző aktuális főverziója már nem támogatja azokat. A lépés ráadásul dominóhatást váltott ki, hiszen a Firefoxon kívül mindegyik népszerű windowsos böngésző a Chrome motorját használja, így azok fejlesztői is kénytelenek voltak felhagyni a támogatással.

A rendszerek használói szerencsére nem maradnak biztonságilag naprakész böngésző nélkül, a Mozilla tájékoztatása szerint a várhatóan 2023. július 4-én megjelenő Firefox 115 ESR még hivatalosan kompatibilis lesz a Windows 7-tel és a Windows 8.1-gyel. A hosszan támogatott kiadáshoz legalább 2024 harmadik negyedévéig biztosít majd frissítéseket a vállalat.

Még nem dőlt el, hogy a Firefox egyáltalán mikor búcsúzik el a régi Windowsoktól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!