Szépíthetőek a videók a Chrome-ban és az Edge-ben

nvidia rtx video super resolution
NVIDIA RTX Video Super Resolution
Vágólapra másolva!
A két legutóbbi generációhoz tartozó NVIDIA GeForce videóvezérlő kell a trükkhöz.
Vágólapra másolva!

Az ígéretének teljesítését a legvégső pillanatig halogatva, de még februárban elérhetővé tette a GeForce RTX 3000 / 4000 szériákba tartozó grafikus kártyáinak legújabb hozzáadott extráját az NVIDIA. Az RTX Video Super Resolutionnel jelentősen javítható az alacsony felbontású internetes videók képe, a funkció felskálázással, élesítéssel, továbbá zajtalanítással valós időben „remastereli" a mozgóképek kinézetét.

Az RTX Video Super Resolution csak Windowson használható a Google Chrome és a Microsoft Edge böngészők 110-es verzióitól kezdve. A működéséhez a legújabb 531.14-es Game Ready driverre van szükség, továbbá az NVIDIA Control Panel alkalmazás Adjust Video Image Settings lapján külön aktiválni kell az extra képfeldolgozást.

Az NVIDIA szerint a képjavító funkció hivatalosan jelenleg a Disney+, az Amazon Prime Video, a Netflix, a YouTube, a YouTube TV, a Hulu, továbbá a Twitch szolgáltatásokat támogatja, ám ezeken túl elméletileg más webhelyeken is működnie kell.

Az RTX Video Super Resolution a támogatott videóvezérlők Tensor magjait használja a működése során, a későbbiekben a GeForce RTX 2000 videókártyákon is használhatóvá válik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!