Évek óta nem történt ilyen a videókártyák piacán

nvidia geforce rtx 4070 videokártya grafikus kártya
2K felbontású játékfuttatásra termett az NVIDIA GeForce RTX 4070
Vágólapra másolva!
Széles körben és ajánlott áron vált elérhetővé a héten bemutatott GeForce.
Vágólapra másolva!

Kedden az NVIDIA bejelentette a Lovelace architektúrás GeForce RTX 4070-et, a grafikus kártyát elsősorban olyan gamereknek szánja, akik 2560×1440 pixeles felbontásban szeretnének akár 100+ képkockás sebességgel játszani, bár megkötések mellett 4K-ban is bírja a gyűrődést a termék.

2K felbontású játékfuttatásra termett az NVIDIA GeForce RTX 4070 Forrás: NVIDIA

Az új videókártya kissé langyos fogadtatásban részesült a techsajtó tesztelői részéről, semmiféle váratlan erénye sincs, objektíven pedig megéri a 600 dolláros ajánlott fogyasztói árát, bár az NVIDIA ezúttal is rendkívüli precízióval határozta meg a létező legmagasabb összeget, amit racionális indokokkal alátámasztva el lehet kérni érte.

Ettől függetlenül a kártya végül mégis okozott némi meglepetést: a hét közepén világszerte ténylegesen és nagy mennyiségben elérhetővé vált, ráadásul a modellek javáért ajánlott árat kérnek a gyártók, ami Magyarországon adókkal együtt olyan bruttó 270-280 ezer forint körüli összeget jelent. Ilyenre évek óta nem volt példa, az új videókártyák lassan emberemlékezet óta mindig hiánycikkeknek bizonyultak és masszív felárakkal landoltak a boltok polcain.

Remélhetően ebből is trend lesz, nem csak a generációról generációra történő áremelésekből űznek divatot a gyártók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!