Adatokat szivárogtat a Microsoft Edge

laptop notebook számítógép alvás fáradt fáradtság kialvatlan kialvatlanság iroda irodai munka frusztráció frusztrált
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Minden meglátogatott weblap linkjét elküldi a Bing keresőnek.
Vágólapra másolva!

A felhasználói bizalom rombolására alkalmas problémára derült fény a Microsoft Edge böngészőben, az áprilisban kiadott 112-es főverziójától kezdve felhasználók millióinál telefonálja el indokolatlanul az összes meglátogatott weboldal linkjét, az adatok a Bing kereső által használt szervereken landolnak.

Az Edge újdonságával fel lehet iratkozni a tartalomkészítők frissítéseire a támogatott webhelyeken, a böngésző pedig próbálja egyetlen központi felületre összegyűjteni az összes új tartalmukat Forrás: Leopeva64 / Reddit

A Microsoft mostanra megerősítette a széles körű feltételezést, hogy nem szándékosan történik az adatgyűjtés, egy bugról van szó az Edge tartalomkészítők frissítéseinek követésére kitalált funkciójában. Az itthon még nem aktivált újdonsággal fel lehet iratkozni bizonyos webhelyeken az ott publikálók frissítéseire, ezután a böngésző egy központi értesítőfelületre próbálja összegyűjteni az új tartalmaikat, plusz hasonló tartalomkészítőket kíván a felhasználók figyelmébe ajánlani.

A rendszer működéséhez a támogatott webhelyek meglátogatásakor az Edge folyamatosan elküldi a betöltött aloldalak linkjeit a Bing számára, ami jelen esetben normálisnak titulálható. Viszont a mostani bugnak köszönhetően mindegyik a böngészően betöltött linket megkapja a Bing, még a számítógépen lévő és helyi hálózatra mutató erőforrások címeit is eltelefonálja az Edge.

A Microsoft hamarosan javítani fogja a hibát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!