Tarol az Apple megtakarítási számlája

apple pay nfc érintés nélküli fizetés mobilfizetés
Érintés nélküli fizetési terminálként használhatják majd a kereskedők és a szolgáltatók az iPhone-jukat
Vágólapra másolva!
Csak az első négy napban 1 milliárd dollárt fizethettek be az ügyfelek.
Vágólapra másolva!

Április közepén elérhetővé vált az Egyesült Államokban az Apple legújabb pénzügyi szolgáltatása, a bankká válás felé vezető út legújabb lépcsőjeként már megtakarítási számlát is képesek nyitni az Apple Card bankkártyával rendelkezők. A lehetőség nem csak kényelmes és rugalmas az ügyfelek számára, de az iparági átlagot messze meghaladó 4,15% éves kamatot kínál.

Az ügyfelek automatikusan átvezethetik a vásárlások utáni visszatérítéseket a megtakarítási számlájukra Forrás: Apple

A Forbes forrásai szerint gigantikus siker a Goldman Sachs segítségével nyújtott szolgáltatás, az indulásának napján 400 millió dollárt helyeztek el a megtakarítási számláikon az ügyfelek, négy nap alatt pedig 1 milliárd dollárra, durván 340 milliárd forintra lőtt ki az összeg. Az indulás hetének végére állítólag 240 ezer számlát nyitottak az ügyfelek, így 4000 dollárra, körülbelül 1,36 millió forintra rúgott a számlákon átlagosan kamatoztatni kívánt pénz mennyisége.

Az Apple és a Goldman Sachs nem kívánták kommentálni a Forbes értesüléseit, azonban az utóbbi következő pénzügyi jelentéséből jó eséllyel kiderül majd néhány részlet az Apple nevével fémjelzett megtakarítási számlák teljesítményéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!