Drámai bukás a GeForce RTX 4060 Ti

nvidia geforce rtx 4060 ti videokártya grafikus kártya gpu
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
Vágólapra másolva!
Senkinek sem kell a videókártya, egyes webshopok máris akciózni próbálják.
Vágólapra másolva!

Szerdán piacra került az NVIDIA legújabb középkategóriás videókártyája, a beszámolók szerint a Full HD felbontásban és magas minőségi beállítások melletti játékfuttatásra szánt GeForce RTX 4060 Ti egyelőre gigantikus bukás a kasszáknál, jelképesnek is nehezen titulálható az iránti való kereslet.

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Forrás: NVIDIA

A Lovelace architektúrát használó újdonság 8 GB-os kiadása csak 15%-kal gyorsabb az RTX 3060 Ti-nál, ám a valódi problémát a 399 dolláros ajánlott ára jelenti, itthon bruttó 190 ezer forinttól vehető meg. Ezt nehéz lenyelni egy 1080p-re tervezett grafikus vezérlőtől, a vevők és a megjelenés előtt független teszteket végzett médiamunkások egyaránt lesújtó véleménnyel vannak a termékről.

A bukás olyan súlyos, hogy egyes nagyobb európai webshopok már akciózzák is kártyát, bár nem valószínű, hogy 20 euró elengedése sokat javítana a helyzeten. A 3DCenter szerint a német Mindfactory csupán 30 darabot adott el a kártyából az első napon, kontextusként a szintén rosszul fogyónak titulált RTX 4070 és RTX 4070 Ti modellekből ilyen sorrendben 315 és 540 darabot értékesített a piacra dobásuk napján.

Természetesen a kereskedők is sejtették, hogy baj lesz, Japánban helyi idő szerint este tízkor lehetett megkezdeni az RTX 4060 Ti forgalmazását, ám Tokió híres Akihabara bevásárlókerületében csak kettő számítógépes bolt maradt nyitva emiatt, a Dospara Akihabara fő kereskedésében pedig egyetlen vevő jelent meg a kártyát kérve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!