Újabb gyártó kínál majd Arc videókártyákat

biostar intel arc a380 videokártya grafikus kártya
Elsőként egy Arc A380 modellt dob piacra a Biostar
Vágólapra másolva!
Héttagúra bővült az Intelnek bizalmat szavazott partnercégek tábora.
Vágólapra másolva!

A meghajtószoftverük kiforratlansága miatt erősen felemás rajtot vettek annak idején az Arc videókártyák, azonban az Intel mostanra óriási előrelépéseket ért el a bennük rejlő potenciál kiaknázása terén, a PCI Express 4.0 és a Resizable BAR (ReBAR) technológiákat támogató alaplapok tulajdonosai számára komolyan vehető alternatívákká váltak a Radeonokkal és a GeForce-okkal szemben.

Ez kezd feltűnni a kártyagyártók számára is, a Computexen a Biostar is bejelentette az Intel Arc videókártyákat készítő cégekhez való csatlakozását, első körben egy fapados Arc A380 modellt fog majd piacra dobni. Ezzel héttagúra bővült az Intel kártyákat készítő cégek cégek tábora, az Acerhez, az ASRockhoz, a Gigabyte-hoz, a Gunnirhoz, az MSI-hoz, továbbá a Sparkle-höz csatlakozik a vállalat.

A Biostar eddig AMD és NVIDIA grafikus vezérlőket is forgalmazott, azonban máig egyetlen GeForce RTX 4000 szériás modellel sem rukkolt elő, miközben Radeon RX 7000 termékeket már piacra dobott. Úgy tűnik, hogy a vállalat valamilyen oknál fogva egyelőre nem kíván az NVIDIA jelenlegi generációs termékeivel foglalkozni, helyette kísérleti jelleggel inkább az Intel termékei felé fordul.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!