Nagyon rossz hír érkezett a régebbi Windows-t használók számára

google drive
Google Drive
Vágólapra másolva!
Augusztustól nem használható idejétmúlt rendszeren a Google Drive kliensprogramja. És az "idejétmúlt" kategóriába bizony egyes Windows 10 verziók is beletartoznak.
Vágólapra másolva!

Meglepő gyorsasággal kerül egyre kellemetlenebb helyzetbe a Windows 8.1-es számítógépet használó kisebbség, a támogatásának idén januári megszűnésével a Firefoxon kívül az összes népszerű böngésző azonnal búcsút intett a rendszernek, most pedig a Google Drive is csatlakozik hozzájuk.

Google Drive Forrás: Google

A Google tájékoztatása szerint a Drive felhőtárhely szinkronizációs kliensprogramja már csak 2023 augusztusáig fogja támogatni a Windows 8.1-et, ezt követően a rendszert használók legfeljebb a böngészős felületén keresztül érhetik majd el a szolgáltatást. Ezzel párhuzamosan általánosságban véve megszűnik a 32 bites Windowsok támogatása, azaz

a 32 bites Windows 10-et használók is pórul járnak.

A Microsoft utolsó 32 bites operációs rendszere a Windows 10 November 2019 Update (19H2) volt, a 2020-tól kezdve megjelent Windows 10-főverziók már csak 64 bites kiadásban érhetőek el, a Windows 11-ből pedig soha nem is létezett 32 bites változat. A használt Windows 10 verzióinformációi a Gépház alkalmazás Rendszer menüjének Névjegy oldalán tekinthetőek meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!