[Frissítve] Vége lehet a Zenfone mobilcsaládnak

asus zenfone 10
Az ASUS ZenFone 10 lehet a készülékcsalád utolsó tagja
Vágólapra másolva!
A hírek szerint megszünteti a fejlesztésüket végző részleget az ASUS.
Vágólapra másolva!

Szűkülhet a márkás androidos okostelefonok piacra, a kínai TechNews belsős forrása szerint az ASUS jelenleg belső átszervezésen esik át, ennek keretében pedig megszünteti a Zenfone készülékeket fejlesztő csapatát, ezt hétfőn tudták meg az érintett dolgozók.

Az ASUS ZenFone 10 lehet a készülékcsalád utolsó tagja Forrás: ASUS

A 2014 óta létező Zenfone szériával a gyártó elsőként a megfizethetőbb készülékek piacára kívánt betörni, ám az elmúlt években a kompakt és prémium telefonra vágyókat vette célba, látszólag erősen visszafogott sikerrel. A forrás szerint a ZenFone csapatának egy része nem veszíti el a munkáját, a gamereknek szánt ROG Phone termékcsaládot fejlesztő részlegben folytathatják tovább a munkát.

Hírünk írásáig az ASUS nem kommentálta a kínai kiadvány értesüléseit, így többek közt az sem világos, hogy ha igaz a pletyka, akkor milyen jövőbeli szoftveres támogatásra számíthatnak az újabb ZenFone készülékek tulajdonosai.

Frissítés: az ASUS nem reagált a beszámoló átszervezéssel kapcsolatos részére, azonban állítása szerint továbbra is elkötelezett a Zenfone iránt, nem fog megszűnni a jelenlegi modellel a termékcsalád.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!