Lányokról hamisítottak meztelen képeket az iskolatársaik a mesterséges intelligenciával

Depressed teenager having problems, stressed woman holding head  abortion abuse addiction adolescent alcohol alone bad couch crisis cry depressed depression despair difficulties drugs emotional failure feeling frustrated girl harassment headache health he
Vágólapra másolva!
Óriási botrány tört ki Spanyolországban, még 12 éves is akad az áldozatok között. A képek egy bárki számára elérhető programmal készültek.
Vágólapra másolva!

Borzasztóan kezdődött húsznál is több fiatal lány tanéve a spanyolországi Almendralejo kisvárosban, az egyik napról a másikra futótűzként hamis meztelen képek kezdtek terjedni róluk a diáktársaik között. A település öt középiskolával rendelkezik, ezek közül négy tanulói biztosan érintettek.

A képek hamisak, a szégyen valódi Forrás: 123RF

„Láttam rólad egy meztelen képet", ezzel fogadott egy 14 éves lányt az iskolába való megérkezésekor az osztálytársa, azonban a szülők és a rendőrség nyomozásai során kiderült, hogy még 12 éves áldozat is van. A hamis meztelen képeket a lányok iskolatársai készítették egy mesterséges intelligenciás szolgáltatással, ami specifikusan a fotókon szereplők levetkőztetését ígéri. A fiatalak közösségi médiás profilokból szerezték be az áldozatok alapanyagként szolgált képeit.

Az egyik anyuka szerint a szolgáltatás képes kifejezetten meggyőzőnek tűnő munkát végezni, ha nem ismerné a lánya testét, akkor hajlott volna elhinni, hogy akár valódi is lehet a hamisítvány.

Az üggyel kapcsolatos nyomozás folyamatban van, a rendőrség mostanra azonosította a hamisítványokat készítő és terjeszteni kezdő fiatalok legalább egy részét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!