SSD-foglalat került az ASUS videókártyájára

asus dual geforce rtx 4060 ti ssd videókártya grafikus kártya
Első pillantásra teljesen átlagosnak tűnhet az ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD
Vágólapra másolva!
Teljesen egyedi előnnyel kecsegtet a GeForce RTX 4060 Ti.
Vágólapra másolva!

Aránylag ritkává váltak a szokatlan innovációk a videókártyákon, a gyártók jellemzően csak a hűtés és a díszvilágítás tekintetében próbálnak egyedit alkotni. Ennek megfelelően nagy meglepetést jelent az ASUS által készített Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD modell, a középkategóriás kártya képes fogadni egy M.2 2280 formatervű szilárdtest-meghajtót. Ez ugyanúgy fog működni, mint az alaplapba dugottak, az újítás olyan olcsóbb alaplapokon jöhet jól, amelyek nincsenek elég M.2-foglalattal ellátva.

Első pillantásra teljesen átlagosnak tűnhet az ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD Forrás: ASUS

Az extra tárhely nem befolyásolja a videókártya teljesítményét, hiszen a GPU csak 8 darab PCI Express adatsínt használ, a mérnökök az x16 foglalatban ezeken felül rendelkezésre álló síneket vették igénybe az SSD adatkommunikációjához.

A ziccert nem kihagyva a berakott SSD hűtése a videókártya hűtőrendszerén keresztül történik, bár a használatakor a gyártó ajánlja, hogy csendes módról teljesítmény módba legyen állítva a hűtés, a kettő közti váltogatás a NYÁK oldalán lévő billenőkapcsolóval oldható meg.

Viszont a hátuljáról lepattintható burkolat alá M.2 SSD tehető, ami nem pusztán ritkaság, hanem konkrétan kuriózum Forrás: ASUS

Az opcionális meghajtótól eltekintve a termék egy minimális gyári túlhajtással megfűszerezett, 8 GB memóriával ellátott GeForce RTX 4060 Ti, ennek megfelelő teljesítménnyel. Elsőként a finn Multitronic webáruházban tűnt fel, de még nem érhető el, a listára olyan 214 ezer forintnak megfelelő 559 euró.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!