Jobb elkerülni az olcsóbbik ROG Ally kézikonzolt

Asus ROG Ally
Igazából játékra a legalkalmasabb.
Vágólapra másolva!
Maga az ASUS közölt teljesítménybeli összehasonlításokat a kétféle variánsáról.
Vágólapra másolva!

Mostanra széles körben elérhető a Steam Deckkel rivális ASUS ROG Ally kézikonzol olcsóbbik és drágábbik változata is, az 599 dollárért kínált előbbibe Ryzen Z1, míg a 699 dolláros utóbbiba nagyobb teljesítményű Ryzen Z1 Extreme chip került. A lapkák közti műszaki különbségekről korábbi hírünkből tájékozódhatnak az érdeklődők, a kézikonzolról írt tesztünk pedig itt olvasható.

A ROG Ally eltérő központi egységekkel szerelt verzióinak teljesítménye 720p felbontásban, töltőre dugott, 30 wattos turbó módban Forrás: ASUS

Az ASUS most maga biztosított teljesítménybeli összehasonlításokat a ROG Ally iránt érdeklődő gamerek számára. A számokból alapvetően két dolog derült ki: a kézikonzol olcsóbbik variánsa is képes játszhatóan elfuttatni a manapság népszerű komolyabb játékokat, azonban 16% felárért cserébe a drágábbik testvére 720p felbontásban átlagosan 34%-kal jobb képkockasebességet nyújt, 1080p felbontásban pedig már 41% az előnye.

Ezek óriási eltérések, az idő múlásával a drágábbik ROG Ally modellen olyan játékok is elfuttathatóak maradnak, amelyek az olcsóbbik társán már játszhatatlannak fognak bizonyulni, így a Ryzen Z1 Extreme rendszerlapkás modell számottevően jövőtállóbbnak ígérkezik.

Ugyanez az összehasonlítás 1080p felbontásban Forrás: ASUS

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!