Tönkretehetik a BMW autók az iPhone 15-öket

BMW
Az opcióként megrendelhető Live Cockpit Professional része a Head-Up kijelző, valamint a központi kijelzőn vagy a digitális műszeregységen elérhető kiterjesztett nézet (Augmented View), a gesztusvezérlés külön tétel
Vágólapra másolva!
A töltőpadra helyezésük után helyreállítási módba lépnek, meghal az NFC-jük.
Vágólapra másolva!

A túlzott melegedési probléma tisztázását követően az iPhone 15 mobilcsalád újabb teljesen váratlan problémájáról kezdtek beszámolók szállingózni, a BMW autókba integrált vezeték nélküli mobiltöltők fizikailag tönkretehetik a készülékeket.

Nem tudni, hogy mi a probléma, egyelőre távol kell tartani az iPhone 15-ösöket a BMW-k gyári vezeték nélküli mobiltöltőjétől Forrás: BMW

A panaszosok szerint a vadiúj iPhone 15-jüket az autók töltőpadjára téve a mobilok akár másfél órára is helyreállítási üzemmódba léptek, majd az újraindulásukat követően nem működött többé az NFC chipjük, így többek közt a bankkártyázás helyetti érintős fizetésre sem használhatóak.

Úgy tűnik, hogy a baj megtörténte után semmilyen szoftveres frissítés vagy helyreállítás sem képes újból működésre bírni a készülékek NFC-jét. Egyes érintettek megerősítették, hogy képesek voltak garanciában kicseréltetni a telefonjukat, de a legjobb nem kockáztatni, amíg nem tisztázódik a helyzet.

Hírünk írásáig az Apple és a BMW nem reagáltak a panaszokra, egyelőre nem világosak az üggyel kapcsolatos részletek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!