Egyszerre két fiókkal is használható már a WhatsApp

okostelefon mobil smartphone sms chat chatelés üzenetküldés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem kell többé két mobilt tartani, esetleg kilépegetni a fiókok közti váltáshoz.
Vágólapra másolva!

Nagyon régóta kért újdonság vált elérhetővé a WhatsApp csevegőszolgáltatásban, a legújabb verzióra való frissítést követően már kettő felhasználói fiók is beköthető az appjába, így nem kell többé két mobilt tartaniuk, esetleg kijelentkezniük és bejelentkezniük a felhasználóknak.

Két koppintásba kerül a bekötött fiókok közti váltás Forrás: Meta

„Második fiók beállításához szükséged lesz egy második telefonszámra és SIM-kártyára, vagy egy olyan telefonra, amelyik több SIM-kártyát vagy eSIM-kártyát is elfogad. Csak nyisd meg a WhatsApp beállításait, és kattints a neved melletti nyílra, majd a „Fiók hozzáadása" pontra. Az egyes fiókjaid adatvédelmi és értesítési beállításait külön szabályozhatod" – olvasható a szolgáltatás közleményében.

Hazánkban a funkció jó eséllyel inkább egyes céges felhasználók számára lehet hasznos, azonban vannak olyan országok, ahol a fogyasztók körében is elterjedt a több SIM és telefonszám használata, főként Indiához hasonló fejlődő országokra kell gondolni. Ezért is megszokott az androidos mobilokban a dupla SIM támogatása, költséghatékonysági okból nem kívánnak a kérdéses piacokra külön hardveres variánsokat tervezni a gyártók, inkább mindenhol dupla SIM-mel forgalmazzák a termékeiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!