Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Élesen bírálja a halott színészek mesterséges feltámasztását.
Vágólapra másolva!

A technológia szektor mellett idén még Hollywood is a gépi tanulástól és a mesterséges intelligenciától hangos. Az írókat tömörítő Writers Guild érdekvédelmi szervezet tagjai pár nap híján rekordot döntve 146 napig sztrájkoltak, különféle bérezési és elszámolási igények mellett a mesterséges intelligenciás eszközök használatát kívánták korlátozni a filmekben, sorozatokban, továbbá egyéb műsorokban, végül szeptember második felében sikerült egyezségre jutniuk a stúdiókkal.

Robin Williams és Zelda Williams Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Eközben június közepén a főként színészeket és rádiós személyiségeket tömörítő SAG-AFTRA rendkívül hasonló okokból szintén sztrájkba kezdett, Zelda Williams pedig most egy közösségi médiás bejegyzésben szolidaritását fejezte ki velük szemben.

A 2014-ben öngyilkosságot elkövetett Robin Williams lánya a bejegyzésében kifejtette, hogy nem pártatlan a mesterséges intelligenciás eszközök használatának ügyében. Az elmúlt években folyamatosan látta, ahogy különböző szereplők próbálják a gépi tanulásos eszközökkel feltámasztani a meghalt hírességeket, olyannal is találkozott, amelyek képesek voltak bármit mondani az apja hangján.

„Az élő színészek megérdemlik az esélyt, hogy a döntéseiknek megfelelően formálják meg a karaktereket, adják a hangjukat a rajzfilmekhez, időt és emberi erőfeszítést tegyenek az alakításaikba. (...) Ezek a rekreációk még jobb esetben is csak sokkal nagyobb emberek hasonmásai, rosszabb esetben borzasztó frankensteini szörnyek, amelyek az iparág legvisszataszítóbb vetületeiből származtathatóak, nem pedig azt képviselik, amiért az iparágnak ki kellene állnia" – írta az instagramos történetében.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről