Milliók búcsúzhatnak a Gmailben lévő leveleiktől

gmail e-mail email mobilozás üzenetküldés levelezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Sürgősen be kell jelentkezniük azoknak, akik megtartanák a Google-fiókjukat.
Vágólapra másolva!

Potenciálisan milliókat érintő bejelentést tett idén májusban a Google, elsősorban adatvédelmi okokra hivatkozva idén decembertől kezdve nekiáll automatikusan és véglegesen törölgetni az olyan Google-fiókokat, amelyek már legalább két éve inaktívak.

Hamarosan kétévente egyszer muszáj lesz belépni a régi Google-fiókokba, különben véglegesen törlésre kerülnek Forrás: Yogas Design / Unsplash

A törlést követően nincs mód a fiókokban tárolt adatok visszaállítására, azaz végleg elvesznek például a Gmailben lévő levelek vagy a Drive felhőtárhelyre mentett állományok. Ezen túlmenően a felhasználói azonosítókat is tiltólistára teszi a Google, így nem lehet azt megtenni, hogy valaki ugyanazon a néven újraregisztrálja az elfeledett Google-fiókját.

A törlés megelőzéséhez egyszerűen csak be kell jelentkezni a régóta nem használt felhasználói fiókba, plusz az igazán alaposak a biztonság kedvéért belépett állapotban végezhetnek valamiféle további tevékenységet is, például megnézhetnek egy YouTube-videót, küldhetnek egy e-mailt az aktívan használt levelezőcímükre, vagy végrehajtatnak egy internetes keresést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!