Vágólapra másolva!
Beteheti a régi rendszerébe a Windows 11-ben debütált újdonságot a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Újabb exkluzív értesüléssel állt elő a Windows Central, forrásai szerint egy összegző frissítésben a Windows 10 is megkapja a nemrég kiadott Windows 11 2023 Update (23H2) operációs rendszerben debütált Copilot chatbotot.

Az ikonjára való kattintást követően a kijelző jobb szélén ugrik be a Windows Copilot felülete Forrás: Microsoft

Ez váratlan fejlemény, hiszen egyrészt a jelenlegi hivatalos álláspont szerint a Windows 10 csak 2025 őszéig marad támogatott, másrészt pedig a pletykák alapján jövő ősszel már a Windows 12 jöhet. A kiadvány szerint mindezektől függetlenül egyszerű magyarázata van a helyzetnek: a Microsoft szeretné elérni, hogy külsős fejlesztők új funkciókat hozó beépülőket készítsenek a Copilothoz, és egyszerűbb lehet a munkára sarkallásuk, ha 400 millió helyett 1,4 milliárd számítógépen érhető el a chatbot.

A Windows Copilot jelenleg adatvédelmi okokból nem érhető el az EU területén, ám a tengerentúli tapasztalatok alapján nem érdemes búsulniuk az európai felhasználóknak; a Microsoft chatbotja jelen pillanatban rendkívül lassan válaszol a kérdésekre, ráadásul a Windows 11-gyel való integrációja is kezdetleges, az ígérettel ellentétben nem igazán lehet vele állítgatni az operációs rendszer beállításait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!