A techmunkások fele túlértékeltnek tartja az MI-t

asztali számítógép programozás computer desktop pc coding programming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Inkább az üzleti hátterű menedzsereket tartja lázban a technológia ígérete.
Vágólapra másolva!

A széles nyilvánosság jókora része jelen pillanatban nem igazán tudja, hogy mit gondoljon a gépi tanulásos és mesterséges intelligenciás technológiákról, vajon miben teszik majd jobbá és rosszabbá az életet. A technológiai iparban dolgozóknak talán egy picit jobb rálátásuk van erre a kérdésre, még ha a többség személyesen nem is foglalkozik az említett technológiák útjának egyengetésével.

A techdolgozók fele szerint az MI-nek jelenleg nagyobb a füstje, mint a lángja Forrás: Kelly Sikkema / Unsplash

A Retool hiánypótló kutatással állt elő a témában, 1500 fő a techiparban dolgozó véleményét kérte ki az MI-ről, üzleti hátterű menedzserekre, mérnökökre, dizájnerekre, programozókra kell gondolni. A felmérés szerint a megkérdezettek 51,6 százaléka szerint túlzásba lett víve az MI körüli felhajtás, 25,1% szerint az nem kap elég figyelmet, a maradék 23,4% pedig pont megfelelőnek tartja a figyelem mértékét.

Érdekességként az üzleti hátterű válaszadókat arányaiban jobban lázba hozta az MI körüli felhajtás, mint a műszaki hátterűeket. Ennek ellenére nincs vita arról, hogy az MI biztosan számottevő hatással lesz a techiparra és a munkakörökre, durván 95% voltak azok aránya, akik a valamelyesttől a teljesig tartó skálán (5-10/10) jelölték meg a várható hatását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!