Egy tökéletesen időzített fotó tette híressé ezt a férfit

Gavin, Best, tökéletesen időzített fotó
A bal kép közepén a pici pont, az egy ugró ember, mint az a jobb oldali, nagyított képen is látszik.
Vágólapra másolva!
Gavin Best, egy 43 éves férfi akaratlanul is tökéletes időzítéssel lőtt egy fotót, mikor a barátaival Belfastban kirándult az újév ünnepén. Most róla a beszél az internet.
Vágólapra másolva!

Rengeteg az ilyen jellegű kép az interneten, de ez esetben a véletlen találat egyszerűen zseniális. Konkrétan az történt, hogy a kép készítésének pillanatában a távoli sziklán egy másik férfi éppen ugrott egyet a levegőbe, valószínűleg őt is fotózhatták közben. Gavin Best mindezt, a mögötte felugró alakot, csak akkor vette észre, amikor ő maga is megnézte a képet.

A bal kép közepén a pici pont, az egy ugró ember, mint az a jobb oldali, nagyított képen is látszik. Forrás: Twitter / @bestgav

Az internet nemcsak információval, de szórakozással is ellát minket, és az egyik legnépszerűbb szórakozási forma a jól sikerült fotók megosztása. Ezek a képek gyakran a tökéletes időzítésnek vagy a véletlennek köszönhetően válnak igazán különlegessé, és pillanatok alatt világszerte híressé. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mi teszi lehetővé, hogy egy-egy fotó ilyen hatalmas népszerűségre tegyen szert az interneten.

Az időzítés mesterei

Az időzítés már önmagában művészet, és a legjobb fotók készítői kiválóan értenek ahhoz, hogyan örökítsék meg a pillanatot a legmegfelelőbb időben.

Ez persze inkább véletlen, mint mesteri időzítés, de a végeredmény kiváló. Forrás: Origo

Ezek a képek lehetnek viccesek, lenyűgözőek, vagy olyan elgondolkodtatóak, hogy hosszú percekig nézzük őket. Ezek a fotók az élet mesterien időzített pillanatait örökítik meg, és ezért gyakran elképesztően széles körben osztják meg az emberek az interneten.

A véletlen szépsége

Az interneten található népszerű fotók között sok olyan is akad, amik a véletlen művei. Ezek a képek általában olyan pillanatokat örökítenek meg, amiket nem lehet tervezni vagy előre látni. Például egy vihar közben lőtt fénykép, amelyen egy villámcsapás éppen úgy világít ki, hogy egy épület mögött látható, vagy egy tó tükrözi vissza az égbolton a holdat és a csillagokat.

A türelem mellett szerencse is kell az ilyen képekhez. Forrás: Nagy Boglárka - Origo

Ezek a fotók varázslatosak és lélegzetelállítóak, és az emberek azt imádják bennük, hogy a véletlennek köszönhetően bepillantást nyerhetnek a természet, vagy a világegyetem csodáiba.

Vicces pillanatok és mémek

Az internetet a humor is meghódította, és a jól időzített vagy véletlen fotók gyakran vicces tartalmak alapjai. Ezek a képek lehetnek vicces arckifejezések, furcsa helyzetek vagy egyszerűen csak olyan pillanatok, amik nevetésre késztetnek. Az ilyen fotók alanyai gyakran az állatvilág tagjai közül kerülnek ki, ezek pedig szinte azonnal szétterjednek és nemegyszer válnak internetes mémekké, amit sokan megosztanak, ezzel okozva vidám perceket az embereknek gyakran a világ túlsó végén is.

Az üvegfalú állatkerti kifutók kiváló képekkel szolgálhatnak. Forrás: https://firstwefeast.com/eat/2013/11/animals-photobombing-food

Mi teszi ezeket a fotókat olyan népszerűvé?

Az ilyen fotók népszerűsége valószínűleg abból a tényből fakad, hogy az emberek imádják a meglepetéseket, a humoros pillanatokat és a természet szépségét, a közösségi média és az internet pedig lehetővé teszi, hogy a fotók gyorsan terjedjenek és világszerte népszerűek legyenek.

Az ilyen képek összekötik az embereket, és az interneten keresztül megosztva vidámságot és nevetést okoznak.

Az interneten található jól időzített vagy véletlenül sikerült fotók a pillanatok varázsát és az élet spontaneitását örökítik meg, és emlékezetesek és megkapóak maradnak mindazok számára, akik meglátják őket. Az internet pedig megosztásuk és terjedésük platformját kínálja, így világszerte élvezhetjük ezeket a különleges képeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!