Nagyon fontos Windows-frissítés érkezik

windows 11 laptop notebook számítógép computer számítógépezés levelezés böngészés outlook
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Windows 11 2023 Update lehet az utolsó nagy frissítés a Windows 12 befutása előtt. Mindenkinek érdemes letöltenie.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli módon ünnepelte a hazánkban is egyre népszerűbb Halloweent a Microsoft, általánosan elérhetővé tette a 23H2 verziószámú Windows 11 2023 Update operációs rendszerét. Ez a Windows 11 idei főverziója, a pletykák szerint a jövő ősszel befutó utódja leginkább marketinges okból már Windows 12 néven jöhet.

Frissítés formájában, és tisztán is telepíthető már a Windows 11 idei főverziója Forrás: Windows / Unsplash

A Windows 11 2023 Update telepítése két módon lehetséges: egyrészt az operációs rendszer előző változatát futtató számítógépeken megkerestethető a Gépház alkalmazás Windows Update felületén (be kell kapcsolni a legújabb frissítések azonnali beszerzését), másrészt telepítő pendrive vagy DVD készítésére is lehetőség van a hivatalos letöltési oldalról beszerezhető eszközzel.

Az operációs rendszer idei főverziójának legnagyobb attrakcióját a beépített Copilot chatbot jelenti, azonban ez hivatalosan jelenleg nem érhető el az Európai Unió országaiban. A rengeteg további apró-cseprő reszelés mellett kiemelhető, hogy modernizációt kapott a fájlkezelő alkalmazás, vezérelhetőek a PC-k megfelelő típusú hangulatvilágításai a Gépházból, jelentősen javult az érintőceruzával való írás hatékonysága, továbbá megújult a hangerő-szabályzó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!