Visszatértek a kiegészítők az androidos Firefoxba

mobilozás okostelefon zenehallgatás videózás fejhallgató smartphone headphones music
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Elindult az új rendszer, egy csapásra 495-re lőtt ki az elérhető bővítmények száma.
Vágólapra másolva!

Megtartotta a nemrég tett ígéretét a Mozilla, az androidos mobiljaikon és táblagépeiken Firefoxot használók az eddigi pár tucatot követően immáron 495 kiegészítő közül válogathatnak a kedvükre, hogy felturbózzák annak tudását és működését.

Továbbra is jobb ötlet csak a feltétlenül szükséges beépülőket telepíteni a Firefoxhoz Forrás: George Pak / Pexels

A Firefox for Android első generációs kiadásához annak idején az összes olyan kiegészítő telepíthető volt, amely a számítógépes kiadáshoz is rendelkezésre állt. Sajnos nem működött jól a koncepció, hiszen a böngésző alapvetően is teljesítménybeli problémákkal küzdött, a számítógépekre szánt kiegészítők pedig még tovább lassították, plusz gyakran a kezelésük sem volt egyszerű.

A jelenlegi második generációs Firefox már sokkal jobb sebességgel működik, de a Mozilla egészen eddig csak pár tucat kézzel ellenőrzött beépülő telepítését tette lehetővé az óriási lassulás elkerülése érdekében. Most viszont már újból szabad a gazda, a kiegészítők fejlesztői a releváns irányelveket követve az androidos Firefoxra is gond nélkül kiadhatják a hivatalos bolton át a beépülőiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!