Rossz hatással van az év végi hajtás a munkavállalók egészségére

náthás nő, influenza
Vágólapra másolva!
Rendkívül hajtós időszak az év vége, a rohanásban kevés figyelem jut a dolgozók egészségére. A megfázás, gyakori betegeskedés annak a jele is lehet, hogy a munkavállaló túlterhelt vagy nem eléggé motivált már a munkája iránt.
Vágólapra másolva!

Az év vége felé mindenki még egy utolsó hajrába kezd, hogy befejezze feladatait a karácsonyi szünet előtt. Ez könnyen elterelheti a figyelmet egy hosszabb távú kiégési folyamatról.

A fizikai és mentális egyensúlyt a rohanó hétköznapokban sok tényező megboríthatja, ráadásul ezt az elmúlt évek eseményei ezt csak fokozzák.

– hangsúlyozta a K&H HR-igazgatója, Medvey Leila.

A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Dragana Gordic

Figyeljünk kollégáink támogatására

Nincs egyszerű dolguk a HR-eseknek, ha a kollégák mentális állapotát, kimerültségét akarják felmérni, hiszen ez éppen az a téma, amelyről általában nem szívesen beszélnek az emberek.

Árulkodó jelek lehetnek azonban a gyakori megbetegedések vagy a kollégák között kiéleződő konfliktusok.

A háttérben a túlzott feszültség, kimerültség áll. Az is intő jel lehet, ha a határidőket mindig pontosan betartó kolléga egyszer csak késni kezd, halogatja a feladatokat.

A kép illusztráció! Forrás: https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/orrpolip-ezert-fontos-kezeltetni

A felismerés csak fél siker, a helyzet hozzáértő kezelése is fontos

– mondta a HR-igazgató.

Medvey Leila szerint az ilyen ötletek csupán a helyzet elfedésére alkalmasak. Tényleges változás csak a valódi problémák feltárásával érhető el - írta a Világgazdaság.

(A címlapi kép illusztráció!)