A Dell is több ezer dolgozójától válik meg

Dell Inspiron 5482, notebook, teszt, laptop, notebook
Állítva is használható.
Vágólapra másolva!
Hat évvel ezelőtti szintre csökkenti az alkalmazottainak számát a számítógépgyártó.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a hónapokkal ezelőtt indult leépítési hullám a technológiai iparban, a fogyasztói költések mérséklődése miatt többek közt az Amazon, a Google, a Meta, a Twitter és a Microsoft után ezúttal a Dell jelentett be több ezer főt érintő leépítést. A következő időszakban 6650 pozíciót fog megszüntetni, ami a globális munkaerejének olyan 5 százalékát jelenti, jelenleg olyan 133 ezer fős vállalatról van szó.

A Dell eladásai sem szárnyalnak a jelenlegi gazdasági helyzetben Forrás: Origo

Jeff Clarke társ-ügyvezető igazgató a bejelentésben a sejtett indokot hozta fel a leépítésre, a visszavágott fogyasztói költések miatt jelentősen csökkentek a számítógépek eladásai, így muszáj racionalizálni a kiadásokat, az eddigi létszámstop és egyéb költségtakarékossági intézkedések nem bizonyultak elégnek.

Az IDC piackutató cég adatai szerint a 2021-es azonos időszakhoz képest a tavalyi utolsó negyedévben 37 százalékkal csökkentek a Dell számítógépeladásai, miközben a cég bevételének olyan 55 százaléka származik ebből a forrásból. További érdekességek, hogy a mostani leépítéssel hatéves mélypontra esik majd a gyártó által foglalkoztatottak száma, ami 39 ezerrel lesz alacsonyabb a 2020. januári csúcslétszámához képest.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!