Brutálisan kibabrált egy nővel az autótolvaj

apple airtag nyomkövető követőeszköz
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Fel vannak már készülve az Apple AirTaggel való követésre a bűnözők.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben rengeteg történet járta be a sajtót, hogy az élelmesek miként szerezték vissza elrejtett Apple AirTagek segítségével az ellopott vagyontárgyaikat, a karácsonyi díszektől a járműveken át a pénzszállító kocsiból lopott készpénzig sok minden előkerítésében segédkezett a követőeszköz. Sajnos akadtak negatív példák is, nemrég egy amerikai egy nő az ellopott kocsiját próbálta a rendőrség bevonása nélkül visszaszerezni, az egyik tolvaj pedig lelőtte.

Elmúltak azok az idők, mikor a tolvajok jókora része azt sem tudta, hogy eszik vagy isszák az AirTaget Forrás: Onur Binay / Unsplash

Az airtages történetek sajtóban való folyamatos szereplését követően mostanra a kevésbé technikai beállítottságú bűnözőkhöz is széles körben eljutott a követőkütyük híre. Emiatt várhatóan nem lesznek a korábban látott hatékonysággal használhatóak a lopott holmik előkerítésére, a bűnözők próbálnak meggyőződni arról, hogy a kezükhöz ragadt tárgyak vagy járművek nincsenek ilyen eszközökkel ellátva.

Sőt: egyes bűnözők már nem csak szimplán elhajítják a felfedezett AirTageket, de aktívan a bolondját is járatják a tulajdonosaikkal. Így járt a napokban a kanadai Becca Hislop, egy vasárnap reggelen már csak a kocsijának hűlt helyét találta, másnap próbálta megkeresni az elrejtett AirTaggel a járművet, a követőeszköz jelzése alapján elutazott a közúton körülbelül 400 kilométerre lévő Kelowna városába.

Erre kiderült, hogy a tolvaj szándékosan szórakozott vele, áttette egy autókölcsönzős járműre az AirTagjét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!