Duplán luxus a Samsung világelső kijelzője

samsung flex hybrid oled
Középen kettéhajtható, majd jobboldalt kicsúsztatható a Flex Hybrid OLED panel
Vágólapra másolva!
Jövőbeli mobileszközökben bukkanhat fel a kettéhajtható és kicsúsztatható OLED.
Vágólapra másolva!

Világelső kijelzőpanelt fog élőben demonstrálni a csütörtökön kezdődő és vasárnap véget érő Consumer Electronics Show-n a Samsung, a Flex Hybrid OLED modellje a Galaxy Fold és Flip mobilokéhoz hasonlóan kettéhajtható, emellett pedig az egyik oldala mentén csúsztatásos módszerrel továbbnyitható. Az utóbbi koncepció az LG Rollable telefonról lehet ismerős, bár a cég mobilos részlegének megszűnése miatt végül nem került piacra a készülék.

Középen kettéhajtható, majd jobboldalt kicsúsztatható a Flex Hybrid OLED panel Forrás: Samsung

A prototípus panel kinyitott állapotban 10,5 hüvelykes és 4:3 képarányú, a további kicsúsztatását követően pedig 12,4 hüvelykessé válik 16:10 képaránnyal. A gyártó szerint tabletekben, mobilokban, továbbá laptopokban tűnhet majd fel különleges panel, bár persze nem feltétlenül az említett átlókkal.

A posztergyerek termék mellett a Samsung két másik szétcsúsztatható OLED-kijelzőt is demonstrál majd a CES-en: a Flex Slidable Solo az egyik rövidebbik oldala mentén, míg a Flex Slidable Duet mindkét rövidebbik oldala mentén képes kicsúszni, a módszerrel 14 hüvelykről 17,3 hüvelykre nő az átlójuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!