Búcsúzhat az iPhone SE mobilcsalád

apple iphone se 2022
Apple iPhone SE (2022)
Vágólapra másolva!
Mindeközben az Apple saját 5G-modemének fejlesztése sem haladhat a tervek szerint.
Vágólapra másolva!

Decemberben az Apple ügyeire szakosodott Ming-Chi Kuo piacelemző azt állította, hogy a beszállítói forrásai szerint a cég elhalaszthatta vagy törölhette a negyedik generációs iPhone SE mobilt, így az egyébként is valószínűnek tűnő 2024 előtt semmiképp sem kell számítani a termék megjelenésére.

A jelenlegi harmadik generációs lehet az utolsó iPhone SE Forrás: Apple

Az elemző most friss értesülésekkel tért vissza az ügyben: az Apple teljesen lemondta a napokban a készülékkel kapcsolatos rendeléseit, így messze az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a kukában végezte a következő generációs iPhone SE. Ezzel együtt pedig szintén rendkívül esélyes, hogy a teljes termékcsalád megszűnhet, a mostani harmadik generációs modell lehet az utolsó iPhone SE.

Ming-Chi Kuo szerint a helyzetnek több oka is lehet, egyrészt az elmúlt időszakban az Apple összes kisebb méretű és olcsóbb mobilja – beleértve az iPhone 14 és iPhone 14 Plus modelleket – a vártnál messze rosszabbul fogyott, másrészt pedig a vállalat állítólag a következő iPhone SE-ben kívánta élesben tesztelni a házon belül fejlesztett 5G-modemét.

Erős a gyanú, hogy a modem továbbra sem versenyképes az iPhone-okban jelenleg használt Qualcommokkal, az újbóli elhalasztása pedig közrejátszhatott az iPhone SE kukázásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!