Már 44 TB-os külső merevlemez is van

western digital my book duo külső háttértár
Western Digital My Book Duo
Vágólapra másolva!
Feleekkora kapacitást egymeghajtós kiszerelésben is biztosít a Western Digital.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél nagyobb kapacitású külső merevlemezeket dobott piacra a valamilyen oknál fogva brutális mennyiségű adatot őrizgetők számára a Western Digital. Az egy darab merevlemezt tartalmazó My Book sorozat legújabb tagja az eddigi 18 TB után már 22 TB kapacitással is elérhető, míg a kettő darab merevlemezt használó My Book Duo sorozat új csúcsmodellje 36 TB helyett 44 TB helyet kínál.

Nem a zsebbe dughatós jellegű külső merevlemez a Western Digital My Book Duo Forrás: Western Digital

Az USB 3.2 Gen1 Type-C csatolófelületet használó külső háttértárak között nem csak a maximum kapacitás, de a funkciók terén is van különbség, a kettő darab merevlemezt tartalmazó Duo modellben kiválasztható a merevlemezek működési módja. Gyári alapállapotban RAID-0 módban működik, így a benne lévő két 22 TB-os merevlemezt egyetlen 44 TB-os meghajtóként látják rádugott eszközök, de opcionálisan RAID-1 és JBOD módok is kiválaszthatóak.

A tükrözéses RAID-1 beállítása esetén csak az egyik meghajtót tudják használni a vevők, azaz 22 TB kapacitással gazdálkodhatnak, cserébe a másik meghajtóra tükrözve lesznek az adataik, így elkerülhetik az adatvesztést az egyik meghibásodása esetén. A JBOD módot kiválasztva mindkét beépített meghajtó külön használható, kettő darab 22 TB-os meghajtót látnak a vevők.

A 22 TB kapacitású My Book és a 44 TB-os My Book Duo 600 és 1100 dolláros ajánlott fogyasztói árakon kerültek piacra, nettó 214 ezer és 392 ezer forintokról beszélünk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!