Helyi hálózatos játékmásolással újít a Steam

ASUS, ROG Flow Z13, gamer, tablet, laptop
Igazán sokoldalú eszköz.
Vágólapra másolva!
Nem kell majd több eszközre külön letölteni ugyanazt a terméket.
Vágólapra másolva!

Rendkívül hasznos funkciót hozott a Steam legújabb béta frissítése a játékok futtatására több gépet is használók számára, lehetőség van az egyik eszközre már letöltött játékokat helyi hálózaton keresztül átmásolni a többi számítógépre. Ez csak a játékok adatállományait érinti, a mentések és a beállítások nem kerülnek át az egyik eszközről a másikra.

Így néz ki működés közben a funkció, a felső képen a küldő oldalán, az alsó képen a fogadó gépen Forrás: Valve

A Valve szerint a funkció kapóra jöhet, ha valaki a PC-je és a Steam Deckje között másolgatná a már letöltött játékokat, vagy egy háztartásban több külön számítógépet használó gamer is van. Az adatfájlok helyi hálózaton keresztüli átmásolása masszívan gyorsabb a játékok újbóli letöltésénél, miközben a Valve sok sávszélességet spórolhat meg, így végső soron mindenki nyer a fejlesztéssel.

A fájlok küldése a klasszikus asztali kinézettel használt Steamben működik, Big Picture módban csak fogadni lehet a játékok adatállományait. Jó eséllyel ezzel kapcsolatos további megkötés, hogy egyelőre csak PC > PC és PC > Steam Deck irányokba működik a küldés, Steam Deckről nem lehet PC-re másolni.

A Steam béta verziójára való átállás a kliensprogram Beállítások menüjében kezdeményezhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!