Fizetési terminál lesz az androidos mobilokból is

stripe nfc android érintés nélküli fizetés
Az iPhone-ok után már androidos mobilokból is érintés nélküli fizetési terminált tud varázsolni a Stripe
Vágólapra másolva!
Tavaly elsőként az iPhone-okon debütált a Stripe kisvállalkozásoknak szánt rendszere.
Vágólapra másolva!

Újabb mérföldkövet jelentett be a Stripe fizetésfeldolgozó szolgáltatás, a tavalyi Apple iOS-es rajtot követően néhány országban már androidos okostelefonokat is képes érintéses fizetésfeldolgozó terminálokká alakítani. Ez elsősorban az aprócska vállalkozások tulajdonosai számára jelenthet óriási segítséget, hiszen így készpénz nélkül is képesek elfogadni a termékekért vagy szolgáltatásokért elkért díjat, ami nem csak célszerű és kényelmes, de egyre inkább elvárás az ügyfelek részéről.

Az iPhone-ok után már androidos mobilokból is érintés nélküli fizetési terminált tud varázsolni a Stripe Forrás: Stripe

A Tap to Pay nevű megoldás működéséhez semmiféle extra hardverre sincs szükség, csak egy appot kell telepíteni és beállítani, az ügyfelek érintés nélküli fizetést támogató bankkártyákkal és mobileszközökkel egyenlíthetik ki a számlát.

A szolgáltatás első körben Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Szingapúrban, továbbá Új-Zélandon vált elérhető a Fareharbor, a GiveTap, az Oddle, továbbá a Squire mobilappok részeként, azaz nem közvetlenül a Stripe által készített appot kell telepíteniük a vállalkozások tulajdonosainak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!