Sokan örülni fognak a PlayStation 5 új frissítésének

sony playstation 5 ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Fontos újdonságokat kapott a Sony népszerű játékkonzolja.
Vágólapra másolva!

Néhány hét publikus bétatesztelés után a Sony most kiadta a 7.0-s verziószámú rendszerfrissítést a PlayStation 5 konzolhoz.

Az egyik legfontosabb, hogy a sokak által használt 1440p-s felbontású monitorokon most már elérhető a VRR, vagyis a variálható képfrissítés, ami segít kisimítani, ha játék közben ingadozna a képfrissítés. Ezen kívül a konzol most már többféle 1440p-s kijelzőt fog támogatni HDMI-kábelen keresztül.

Forrás: Kerde Severin / Pexels

Egyszerűsödött a mentések és egyéb adatok átvitele is. Ha például egy PS4-es játékot töltünk le a PS5-re, és a felhőben találhatóak ehhez korábbi mentések, akkor a konzol figyelmeztetni fog, hogy letölthetjük a mentéseket. Ha pedig két PS5 között szeretnénk adatokat másolni, arra már vezetékesen és vezeték nélkül is lehetőségünk van.

Ehhez hasonlóan mostantól a kontroller szoftvere is frissíthető lesz vezetékmentesen. A Sony figyelmeztet, hogy amennyiben ez nem működik elsőre, úgy érdemes a frissítést most még kábelesen elvégezni, de a kövekező frissítés már sikerülni fog kábel nélkül is.