Visszatért az erotikus szerepjáték a chatbotba

replika chatbot
A felhasználók személyre szabhatják a társaságuk avatarját
Vágólapra másolva!
Felháborodtak a felhasználók a virtuális barátok és barátnők lebutításán.
Vágólapra másolva!

Nem csak a Microsofthoz vagy a Google-höz hasonló óriások rendelkeznek hozzáféréssel a gépi tanulást használó chatbotok legújabb generációjához, rengeteg kisebb vállalkozás is kínál különféle chatbotos szolgáltatásokat, némelyikük a nagyokat megelőzve már évek óta az iparban van.

Személyre szabhatják a társaságuk avatarját a felhasználók Forrás: Replika

A kisebb megoldások közül a Replika kapott figyelmet az elmúlt hetekben, amely azzal reklámozza a termékét, hogy társaságot nyújt a magányos embereknek. Még a virtuális barátokkal és barátnőkkel való sextingelésre is lehetőséget biztosított, akár szexuálisan fűtött képeket is tudott generálni a gépi partnerek avatarjainak felhasználásával.

Az erotikus képességeknek elméletileg nem szabadott volna elérhetőnek lenniük a chatbot ingyenes verziójában, azonban részben és akaratlanul átszivárogtak abba is, a médiában emiatt megjelent kritikákra válaszul február közepén a fejlesztőcég letiltotta a szexuális jellegű funkciókat a Replikában.

A borítékolhatónak megfelelően ebből óriási felháborodás lett, a felhasználók szerint a februári frissítés nem csak elvette a társaságuk szexuális képességeit, de megváltoztatta az érzékelt személyiségüket is, ezzel teljesen megváltoztatva a velük ápolt kapcsolatukat.

panaszkodott Travis Butterworth, a férfi még a koronavírusos korszak kezdetén lett a Replika felhasználója.

A helyzetre válaszul a Replika mögött álló cég ügyvezető igazgatója a héten bejelentette, hogy a február elseje előtt regisztrált felhasználók opcionálisan visszakapcsolhatják a chatbot előző személyiségét, visszaállítva a botrányt kavart frissítés előtti állapotra a chatbot partnerüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!