A vécén át másztak be az Apple boltjába a tolvajok

apple store lopás betörés
Elsőre tökéletes lett az átjáró, áramkábel, vízvezeték, továbbá lefolyócső sem állta a tolvajok útját, ami a körülményeket figyelembe véve egészen lenyűgöző. Talán sosem derül ki, hogy csak szerencséjük volt, vagy profizmusból vágták pont jó helyre a nyílást.
Vágólapra másolva!
Olyan 172 millió forint értékű holmit lovasítottak meg a profin dolgozott betörők.
Vágólapra másolva!

Nem jellemző a kifinomultság az Apple Store kereskedéseket kifosztókra, jellemzően az szokott történni, hogy csoportosan berohannak az üzletekbe, majd kereket oldanak a kezeik közé került holmikkal. A változatosság kedvéért múlt vasárnap egy egészen elegáns rablást sikerült végrehajtania egy többtagú bandának az USA-ban, az eset a Washington állambeli Lynnwood kisvárosban történt.

Elsőre tökéletes lett az átjáró, áramkábel, vízvezeték, továbbá lefolyócső sem állta a tolvajok útját, ami a körülményeket figyelembe véve egészen lenyűgöző. Talán sosem derül ki, hogy csak szerencséjük volt, vagy profizmusból vágták pont jó helyre a nyílást. Forrás: Mike Atkinson

A hírek szerint a banda az éjszaka közepén csendben behatolt az Apple Store melletti boltba, majd a két üzlet közti elválasztófalon vágtak egy 60×46 centiméteres átjárót, így bejutva az elektronikai kereskedés mellékhelyiségébe. A nyílást érdemi zajkeltés nélkül tudták megnyitni, hiszen az Egyesült Államokban megszokott építésű, faszerkezetes és gipszkartonos falról beszélünk, elég egy kés a gipszkarton kivágásához.

Az elkövetők ismeretlen mennyiségű iPad és Apple Watch mellett 436 darab iPhone-t vittek el a raktárból, a lopás során közel 500 ezer dollár, avagy 172 millió forint értékű elektronikai eszközt lovasítottak meg. A betörők maszkot és kesztyűt viseltek, a rablásra csak másnap reggel derült fény a dolgozók megérkezésekor, hírünk írásáig a rendőrség nem akadt a nyomukra.

Jó esély van rá, hogy az Apple képes az egyedi azonosítókódjaik segítségével távolról letiltani a lopott eszközöket, így a következő körben a termékeket megvásároltakat érheti majd csúnya meglepetés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!