Teljesen a Samsung nyakára mászott az Apple

samsung galaxy z fold4
Vágólapra másolva!
Az androidos gyártó akár el is veszítheti a vezető pozícióját a mobilpiacon.
Vágólapra másolva!

Az idei első negyedévben is csökkentek az okostelefonok eladásai, számolt be a legújabb adatairól a Canalys piackutató vállalat. Konkrét eladásai számokat egyelőre nem közölt, azonban állítása szerint ez már zsinórban az ötödik eladáscsökkenést hozott negyedév a mobilpiacon, éves összehasonlításban 2023 első három hónapjában 12%-kal kevesebb új készülék talált gazdára.

Hiába fogynak jól a drágább készülékek, a megfizethető mobilok eladásainak gyengélkedése érzékenyen érinti a Samsungot Forrás: Samsung

Az eladott telefonok mennyisége alapján vett erősorrendben nem történt változás, ugyanazok a gyártók vannak ugyanazokban a pozíciókban, mint egy évvel ezelőtt. Viszont a piaci részesedés tekintetében már volt mozgás, a Samsung mínusz két százalékkal 22%-ra csúszott, míg az Apple plusz hárommal 21%-ra jött fel.

Ennek megfelelően nem lehetetlen, hogy hamarosan a trónfosztás lesz, az Apple válhat a legtöbb készüléket eladó mobilgyártóvá.

Az idei első negyedévben 1%-ra apadt a Samsung előnye a globális mobilpiacon az Apple-lel szemben Forrás: Canalys

Természetesen a Samsung gyengélkedéséhez óriási mértékben hozzájárul, hogy a megélhetési költségek elrobbanása miatt jelenleg rosszul fogynak a megfizethető mobilok, a közönségük kényszerült elsőként és komolyan behúzni a nadrágszíjat, ám a gazdasági helyzet javulásával új erőre kaphatnak a Samsung eladásai.

Emiatt ha az Apple képes is lesz elhódítani a piacvezető pozíciót, annak stabil megtartása már nehéznek bizonyulhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!