Már csak néhány nap és folytatódik a világ legzseniálisabb videójátéka

Vágólapra másolva!
Kalandozni egy érdekes világban és megmenteni a hercegnőt. A Nintendo erre építette fel sok évtizedes sikersztoriját, ami még ma is működik, és nem csak a Mario esetében, hanem a The Legend of Zelda-sorozatnál is, hiszen mindkettő töretlen sikereknek örvend már több mint 35 éve.
Vágólapra másolva!

A világ jelenleg élő legnagyobb játéktervezője kétségtelenül Shigeru Miyamoto. A most 70 éves japán úriember siketörténete teljesen egybeforrt a Nintendóval, hiszen neki köszönhetjük az 1985-ben megjelent Super Mariót. Mario pedig talán az egyetlen olyan videójátékos szereplő, akit gyerektől nyugdíjasig szinte mindenki ismer a világon, így mondhatjuk, hogy Miyamotónál senki nem tett többet azért, hogy a játékok világa átszivárogjon a hétköznapjainkba.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Forrás: Nintendo

De Miyamoto nevéhez fűződik egy másik, szintén elképesztően sikeres játéksorozat, a The Legend of Zelda is, ami 1986-tól kezdve hódít a Nintendo konzoljain. Ahogy a Mario-játékok, úgy ez is folyamatosan fejlődött az évtizedek során, és a legutóbbi része, a Wii U-ra és Switch-re megjelent Breath of the Wild már egy igazi 3D-s akció-kalandjáték.

Érdekes módon azonban az alapvetések mindig is megmaradtak. Ahogy az 1986-ben, úgy a 2017-ben megjelent The Legend of Zelda: Breath of the Wildban is viszonylag kevés információval és feladattal rendelkezve kell belevágnunk egy fantáziavilág felfedezésébe. A készítők nem próbálnak keretek közé szorítani, vagy ránkerőltetni egy történetet, hanem inkább arra bátorítanak, hogy szabadon fedezzük fel a környezetünket, keveredjünk kalandokba, és adott esetben használjuk a kreativitásunkat is.

Az eredmény pedig nem maradt el: a Breath of the Wild konkrétan 97%-on áll a kritikusok értékeléseit összegző Metacriticen, amivel minden idők egyik legjobban értékelt videójátéka. Emellett 2017-ben elnyerte a The Game Awards "az év videójátéka díját" is, olyan játékokat megelőzve, mint a Persona 5, a Horizon Zero Down, vagy éppen a Super Mario Odyssey.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Forrás: Nintendo

Pár hét múlva érkezik a folytatás

Ezek után nem csoda, hogy nem sokkal a Breath of the Wild 2017-es megjelenése után a Nintendo nekilátott a folytatás fejlesztésének. Ez most már csak a cég kissé öregedő kézikonzoljára, a Switch-re jelenik majd meg, azonban ebből minden bizonnyal ki fogja hozni a maximumot. De hiába ilyen közeli a megjelenés, konkrétumokat alig tudunk az anyagról. Még azt is csak nagy nehezen árulta el a Nintendo, hogy a játék alcíme Tears of the Kingdom lesz, mert pontosan tudják, hogy a rajongók már ebből is hatalmas konteókat kezdenek el gyártani.

Az azóta megjelent előzetesekből egyértelmű vált az előző rajongói számára, hogy az a ház, amit Link, a játék főszereplője megvásárolt az előző részben, még mindig létezik, és hogy a játék láthatóan még nagyobb területeket képes megjeleníteni, mint az elődje.

Ezen kívül a folytatás legnagyobb újdonságának az tűnik, hogy a játéktér felfelé terjeszkedik ki.

Míg az alattunk lévő táj nagyjából ismerős, addig a fellegekben mindenféle lebegő szigeten teljesen új helyszíneket ismerhetünk meg. Ennek megfelelően Link mozgási lehetőségei is bővülnek, például mindenféle mágikus eszközzel fel tud röppenni a levegőbe, és át tud lendülni a különböző lebegő objektumok között.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Forrás: Nintendo

Számíthatunk még több fegyverre és használható képességre is, de hogy a sztori mi lesz, az egyelőre nagyon jó kérdés, főleg, hogy jellemzően nem is ez a Zelda-játékok legfontosabb eleme. Az eddigi anyagokból úgy tűnik, hogy a sorozat visszatérő főgonosza, Ganon, ezúttal is feltámad valamilyen formában, és nyilvánvalóan megint a világ elpusztítására tör. De jelen pillanatban is azt találgatják a rajongók, hogy ez az egész akkor most a Breath of the Wild közvetlen folytatása, vagy inkább az előzménye.

A Nintendóra mindig is jellemző volt, hogy közel tartja magához a lapjait, hiszen nem kell túl sokat mutatniuk ahhoz, hogy az olyan legendás játékaik, mint a Mario vagy a Zelda több tízmilliós példányszámban fogyjanak el. És már nem kell sokat várnunk arra sem, hogy mit tartogat a Tears of the Kingdom, hiszen május 12-én megjelenik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!