Lehet, hogy örökre végez az olcsó okostelefonokkal a Google

Google Pixel 7a
Vágólapra másolva!
Elgondolkodtató a Pixel a jelzésű, olcsó modelljeinek nagy népszerűsége, a jelentések szerint mégis végzett az elérhető árú modellekkel a Google, már megint.
Vágólapra másolva!

A Google anno hosszú éveken át kínált jó áron Nexus mobilokat, olykor mindent felülmúló képességekkel. Aztán szakított az olcsó okostelefonokkal, és a Pixel vonallal megpróbált a prémium piac domináns szereplőjévé válni, sikertelenül. Több stratégiaváltás mentén, de mostanra alapvetően a prémium vonalat képviselik, valamivel alacsonyabb árakkal, növekvő népszerűséggel, de sajnos minden évben aggasztó minőségi hibákkal. Ezt egészíti ki a Pixel „a" jelzésű széria, elérhető árú, olcsó modellekkel.

Google Pixel 7a Forrás: OnLeaks

Ha az online érdeklődést, ajánlásokat vesszük alapul, akkor a Pixel 4a, Pixel 6a is nagy népszerűségnek örvendett, és a Pixel 7a is annak fog. Utóbbi a 7-es széria Tensor G2-es lapkáját kaphatja, 90 Hz-es kijelzővel, műanyag hátlappal és egy picit rosszabb, de a mezőnyt így is kioktató kamerával.

A jelentések szerint a Google azonban mégis úgy döntött, hogy ismét szakít az olcsó mobilokkal, így az „a" széria utolsó modellje a Pixel 7a lehet. Állítólag innentől kezdve két csúcsmobilt és egy összehajtható mobilt kínálnak majd csak.