Riválist állít az Instagram a Twitternek

instagram iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a saját mobilappot kapó új közösségi szolgáltatás, júniusban mutatkozhat be.
Vágólapra másolva!

Megjósolhatatlan az Elon Musk által hullámvasútra ültetett Twitter sorsa, ám a Meta a zavarosban halászva megpróbál tőkét kovácsolni a riválisának gyengélkedéséből. Ennek keretében júniusban bejelentheti a maga Twitter-klónját, a teljesen új szolgáltatás az Instagram brand alatt lesz elérhető, a végleges neve még nem ismert, jelenleg „P92" és „Barcelona" kódneveken emlegetik a cégnél.

A Lia Haberman által kiszivárogtatott információk szerint a „szövegalapú Instagramként" leírt új közösségi szolgáltatás saját mobilappból lesz elérhető, ebbe a felhasználók be tudnak majd jelentkezni az instagramos adataikkal. Lehetőségük lesz az Instagramon követett fiókok automatikus követésére az új szolgáltatásban, a képmegosztóban valamilyen okból blokkolt felhasználók pedig a szövegalapú testvérében is automatikusan tiltva lesznek.

Az egyelőre nevesincs szolgáltatásról érkezett képernyőképek szerint vizuálisan a Twitter és az Instagram fúziójára kell számítani, a felhasználók legfeljebb 500 karakteres bejegyzéseket írhatnak, képesek lesznek linkeket, fotókat, legfeljebb ötperces videókat csatolni a posztjaikhoz.

Óriási érdekesség, hogy a leírás alapján az új szolgáltatás decentralizált háttérrendszert használ, így a későbbiekben például mastodonos szervereken és egyéb közösségi szolgáltatásokban lévő fiókok is beköthetőek lesznek az appjába, hogy a felhasználók egyetlen központi helyről kezelhessék az eltérő szolgáltatásokban lévő összes jelenlétüket.

Rejtély, hogy mit szól majd a nagyközönség a „twittagramhoz".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!